Friday, 23 March 2012

DOES HE/SHE WILL ACCEPT ME IF THEY KNOW MY PAST? Menagis la..menagis la..:'(

Menagis sekarang pliss ..please sebab kita ada tuhan yang sangat ah -amazing! :'(  dan kerana itu kita semua amazing kerana our god is amazing, ALLAH itu maha amazing! and another things is that jgn risau the future , as long as yang dinyatakan dalam ayat kat atas tadi..kita solat ,taat pada ALLAH  and all that stuff. Buruk mana pon our past, ALLAH x pandang. Doesn't matter anymore. The present will create a better future.




DOES HE/SHE WILL ACCEPT ME IF THEY KNOW MY PAST?

Jodoh di tangan Allah. kita just boleh doa and usaha untuk jadikan diri kita baik supaya dapat yang baik. Ada orang yang benar2 baik tapi mungkin bukan yg terbaik utk kita.Tapi yang pasti, Allah sahaja yang tahu and layak tentukan siapa baik untuk siapa.So if dengan tak sengajanya the person tahu and they willing to accept you sebab tahu you guys dah bertaubat and trying to be better then Alhamdulillah Allah kurniakan orang yang mampu terima and membimbing awak.but if they don't , jangan cerita. Seriously don't. they want you atas dasar diri awak yang sekarang. to be honest,if he wants you, he won't ask. because he shouldn't care your past, like " pernah tak blablabla".i mean , soalan yang berbaur sensitif and aib lah aib. and if orang tu tanya jugak , if you tell , and terang tang tang they can't accept you then have to bear with it lah, Allah akan gantikan dengan yg lebih baik inshaAllah.Tapi kalau tanak jawab,jawab je lah, " Yang lepas adalah lepas,sama ada pernah atau tak pernah tu.Biar Allah saja yang tahu dan semua tu tak penting,sebab what matter now is sekarang and akan datang." Plus , we never know dalam usaha untuk perbaiki diri,Allah akan berikan kita someone yang takkan tanya kisah2 lalu untuk mendorong kita and sama sama remind each other to be better.kan,so shweeet kan? kata nak sama sama dunia akhirat.

Okay girls? and guys? Allah still panggil kita hamba hambanya walaupun kita dah buat dosa macam macam. Allah sendiri promise pintu taubat sentiasa terbuka kepada hamba2nya and ALLAH  sendiri berfirman akan mengampunkan mereka yang bertaubat dan beriman dan beramal soleh. So, other people have no right to judge  untuk kata dia ni xakan diampunkan dosanya. Tentang niat and the feeling  tu semua serah pada ALLAH , jangan fikir-fikir and jangan cakap pasal our past yang hodoh tu and keep praying..InsyaALLAH..













Last but not least . Our past has no right to stop us from having a better future.As long as we believe in Allah , put more effort and never stop trying to be better,today and everyday. We deserve to be happy . We deserve to have a good life. We deserve to get a good person. Because we're awesome like that!

Ok, TIPU JEWWW HEWHWHWHWWHAHIKHIK
because We have Allah, and because of him , our life is amazing :)
Walallahua'lam ,yang buruk dari dena sendiri. and yang baik semua dari Allah S.W.T . All the best bebeh!
Past is whatever *insert gaya gedik* , Present is let's do something better, Future is ,"ya Allah, I give it all to you,please give me something better?"



Sincerely,Liyana Osman

No comments:

Post a Comment