Friday, 23 March 2012

Alhamdulillah..New life i Guess

Ya Allah i really missed this blog.. TOO MUCH!! 

Since dah almost a month i did not update nything in here, So baik saya start mengarang dan menulis blog nih.Lagi lagi dah start  degree ni, kena la lebih bnyak menulis ..ewah! sebab dah kompom2 ada bnyak cerita yg nk dikogsikan kan kawan..kawan? (sambil wondering !) hahaha .

Alhmdulillah , I'm lready doing my degree in University Mutah of Jordan. But the thing is for me..degree life is tough. Tougher than i ever thought..I meant, not the subjects but i really need to focos more and the environment is so different. i go to class alone..back from class alone sebab i da kan lain kos dgn sahabat2 i kat sini...i kan amek usuluddin n then diowang semua amik fiqh wa usul..so mmg dalam seminggu tu kadang mmg jarang jumpe..mmg xberjumpa..lao jumpe pon juz trserempak je..huhu..sedih kan..but..this is experience for me..i hope i can do it!  If ada rezeki lepas kelas ,dapat lunch dengan classmate. Dinner pulak wit my roomate n budak2 1 umh i la...That's it. I'm invisible i guess.

Hmmmm..apa nak cerita eh ?
 
Berapa subjects amik?

Serious sikit . sebab memacam subject aku nak amik,tp tak dpt. sebab section penuh.aisehmen. tapi takpe,aku plan amik short sem :) and penuhkan jadual pada 2nd sem . 1st sem ni biar slow2 sikit dulu.

الرقم الجامعي:
120110502011
التخصص:
أصول الدين

الاسم باللغة العربية:
نور ليانا بنت عثمان
الاسم باللغة الانجليزية:
NUR LIYANA BINTI OSMAN

مكان الولادة:
بيراق
تاريخ الولادة
28/10/1989












المادة






رقم المادة
معتمده
الشعبة
الايام
المدرس
من
الى
القاعة



اثار الاردن وفلسطين في العصور القديمة
1603103
3
1
أحد،ثلاثاء،خميس
زيـن القرعان
9
10
204مج


فقه الايمان والنذور
0501411
3
1
أحد،ثلاثاء،خميس
د0فارس مرعي
11
12
مدرج(8)حقوق


اصول فقه عام
0501203
3
1
أحد،ثلاثاء،خميس
د. بسام الهلول
8
9
102ح


مناهج المفسرين
0502405
3
1
إثنين،أربعاء
أ.د. امين البطوش
9.3
11
107ح


العقيده الاسلاميه(2)
0502311
3
2
إثنين،أربعاء
علي فواز
11
12.3
220ج


اعجاز القران الكريم
0502301
3
1
إثنين،أربعاء
ا0د0نايل ابو زيد
8
9.3
102ح




الأعمدة المجمدة
1


But Alhamdulillah , the food , the place semua okay lah.just fine  :)  Yang pasti , aku kena lebih tabah , lebih riang ria and work much more harder untuk degree. I NEED TO. Pray for me and to all my friends , All the best mates ! Keep in mind , studying is jihad . *muka gigih*  ^_^

No comments:

Post a Comment