Tuesday, 21 February 2012

SAHABAT KARIB!! 4EVER! N EVER! N WHEN EVER!

Asalamualaikum..hi! (cm riang2 raya je liyana ary ni) kih2...ofcozlaaa..sy nk cerita ceriti tntg besprnd sy lorh~ tntu sekali hepii! Hari ni , i wanna write about my Bestfriends' :) * Ahaaahaha! macam karangan english upsr!
*RANDOM ok, xde makna sayang lebih ke apa* (jangan jeles2 ye) HARAP MAKLUM (semua adil&saksama)

SITI NASIHAH BINTI IHSAN

Taraaaaaa! ni la sahabat karib ! sahabat bik,! huhu T-T sedih lao nk story..(ahahah! gedik la plak liyana ni) ok..stop mepek liyana! ok2..

This is my Baby Bestfriend! .saya dah anggap dy macam anak sendiri dah! =,= Iye!(percaya la nasihah!) we were bestfreinds since we were in ummmphh chop! wait! let me recall, ahaa! tyme kitowang form 2! hehehe..tyme tu bru la jdik rapat! rapat sampai ikat ketat-ketat! hehehe, korang tahu x yg kitowang ni selalu sangat bersama..hihi!g sekolah sama2,blik sekolah same2,balik ostel pon sama2..! ukhwah gitu! 4ever lah! selalu jer berkepit ke mana2..chewaahh! g tndas pon sesama!(biasala pmpuan) Dulu kalau bnyi pang,tong,tang ,keletung,boom,bing bom kat sekolah tu,kompom kitowang bdua la tu..buat onar..nakal tyme sekolah! hahahha..mngalahkan boy!(opssst! malu lak, cm ne ni..t xsapa nk mngorat!) huahua (opsst..liyana ketawa tu pelan2 la..ketawa sopan sikit yeee) :p jd pelajar contoh,dah la pengawas! tp..nakal itu oarang laaa! lepas tu kitowang ni tyme sekolah dulu top star! hahaha..biasa la pelajar pop la katakan..semua orang dalam sekolah pon kenal..(beratur yee lao nk mntx autograf!)

Whatever pon, she's always supporting me. Thanks a lot for that Nasihah! lao nm manje bucuk2 dy  call dy ACIK!
Tapi whatever happens pun, we'll always be bestfriends forever and ever. i love u acik!!

Taraaaa! comel lote x kitowang? (acik u da bam bam!) huahua..xde la juz joke! hihi..tyme ni kitowang HANG oUt 4Ever ..kitowang g dating n meeting kat taman tasik taiping! muahahaha..nek itik! mean, itik yg kayuh2 tu la..adoi! penat kaki ..lenguh2! (kayuh si nsihah ni la!) sib bik kaki sya ni kuat! lao x sok g booking spa laaa! hahahaaha
anak sapa la ni! ayu yeeee..! cepat2..sapa nk berkenalan dgn besprend saya ni..single but not available ok!(da berpuny la tu!) g ngorat orang len k...borang da abis nk isi...hihi..ni kitowang g jejalan kat parit buntar..g mkn2..g bersiar2..hihi..winduuu saat cm ni! nk sgt g lg kuar kan acik! kompom bnyak bebelan tuk diceritakan..(biasa la nenek kebayan lao jumpe nenek sihir mmg kecoh!) hahahhahha

Nor Zila Ahamad Termizi

This Is My Honey Bestfriends. aHaaa! yang ni plak my honey my madu(bukan madu yg kawen tu k) :P yang ni plak saya da anggap macam adik sendiri! yelahhh, mmg xbole dipisahkan ..seperti isi dgn kuku(cewaah! kompom A+ dlm bm!)  dy ni besprend tyme kat kolej dulu..huhu! 3 thun kot idup bersama dgnnnya...g kemana2 msty bersama2..xpandang org keliling dah! straight je..fokos kat muka dy..dy fokos kat muka kita! haha..da mcm cermin daa! tdo sama2..mkn sama2..g msjid sama2(geng masjid) kih2..opssst! lagha2 lia ni! ok..ok..smbung blik, susah senang bersama la..bak kate owang puteh ..(i jump u jump!) kih2..sayang sgt2 kat zila ni..ahaa! kitowang ada nm mnje..nma gedik2 gituh! lia pnggil dy JIJI..dy pggil liA liliy! kiut miut  kan! rase mcm  xpecaya je kan,kitowang kenai pon tyme msuk kolej sama2 ary tu... bunyi mcm baru je kan, tap entahla ..mmg sangat kuat ukhwah kitowang ni..tiba2 leh serasi sangat! mmg serasi sgt..xboel nk digambarkan la serasi tahap mcm mn..HANYA ALLAH shja yg mngetahui..xdapat diucap oleh kata-kata,xdapat digambarkan oleh bayang,xdaapt ditulis dgn kata-kata.(pewitt! jiwang plak lia ni kan..ahaks!) cair x?! mmg ukhwah..! mmg power sgt slaturrahim kitowang bdua ni! mmg sangat2 power! (power2 rangers!) hehehhe ..

We both da pernah gaduh besar, hihi..bila ingat blik rase lucu sgt2...jadixperlu risau, kini kami bedua lebih saling memahami ..dan skunk ni jd lebh rapat! mcm nk bawak jer ko zila msuk dlm beg kuliah aku!( bajet iklan tuk promote)
Zila ni kecik jer..sama cm aku jer..kecik jugak (bajet kecik konon liyana ni) hahaha..btoi la! kitowang bdua ni kemetot jer!(da kuar da bhasa tradisonal) dua2 kecik dan slim! ERKK! (jgn nk perli2 o nk bntah2 yek!)
apa pun kita tetap sahabat selama2nya ! sayang kau zila..walaupon ko da kawen!(sedih2x) aku je yg xkawen lg!) kih2..
ayunyeee gadis2 diatas nih! kih2..tyme ni kitowang ada kat melaka..tyme ni ada sukan sempena IPTIM ..(kitowang atlet) caya x? kena percaya gak! tgok je kerepeng k..but atlet k! hihi..ramai yg cpercaya...tp ni la knyaataanye! its fact k!

Taraaaaa! ada x agay amcam mak datin? x pon mcm dato seri? bidadari ke? puteri ke? (demand la plak) ok..ok..stop lia jgn prome diri kat sini..hihi..

seee! kitowang asyik bdua jer kan! hihi..besprnd mmg mcm tu..berkepit jer 24 jam! hihi..tyme ni kitowang kat kula langsar..tgh tggu tyme berbuka pose kat istana..(cewaahh! glamour gituh!) femes kitowang ni sampai sultan pon jmput kitowang g bukak pose same kat istana..weeee! Alhamdulillah ..syukur pd ALLAH kerana dapat merasai mkn dan berada di tmpat owang2 kaya..sultan kot! hihi..mkn pon sodap! layann mmg super! mcm puteri daahh..malu2 lak rasenye diri ini..hihi


Nor Atika Arham

This is my cokelat celup! This is my sayang too. dy ni kawan bik tyme 1 sekolah tyme form 2 gak..sama 1 sekolah dgn acik td..1 kelas, 1 ostel, 1 dorm gak sama dgn acik! katil kat ostel kitowang bertiga ni sebelah mnyebelah but! saya duk tgah! so adil lorh tuk kowang..(xde la mlm2 o siang ary nk bgaduh2 ..duk bercakar) adil je layanan n servis yg saya berikan..khidmat terbik tu! sush nk dapat tao!(besprend punye pasai sanggup lorh kan!) :P

Kisah kitowang ni bermula sejak saya pindah ke sekolah baru saya iaitu Sekolah kebangsaan Abu Bakar Al- Baqir..hihi..enth cm ne leh jdik rapat! aku,acik, n atika..g mner2 kompom bertiga..smpaikan duk dlm kelas pon bertiga! hih..punye la xnk pisah! sampai semua pompuan2 kat dlm sekolah tu termasuk dlm klas jeles tahap gajah! hihi..sebb keakraban dan seukhwah kitowang ni ..mmg rapat la sampai femes muka kitowang ni! sib bik xmsuk dalam paper! hihi.lao xkompom kitowang skunk ni grand mngalahkan artis kan..kompom!
 Atika LOve u! muah3x!  She's always there, thanks a lot's! Btw muka dy cute k! but sudah berpunye k..so dun ngorat2 dy..kih2..(saya xper,,single k!) (HAHAHHAA. tolong mnympah dgn saya ni yang comei lote nih :P) perasan je kan ..:B

Yummy3x!! sodap kan mknn di atas! tyme ni kitowang kuar sama2..g mkn2..mkn..mkn..dan mkn..hihi(atika ni 1 jer hobi dy" dy akn tnye..lia, aku gemok kan? ) isy2x! not gemok k dear! but nice berbnding sya ni yang da mcm ikan kering..ikan bilis..lidi pon leh gak..kerepeng jer..hahaha..huh!

Ehem..ehem..(tumpang lalu, ada gadis comei nk lalu) kih2..:P ahaa! atika ni stadi kat uk! luar ngara k lao dalam bhs melayu dy..tp lao bhsa owang puteh.."oversea" kih2..stadi 4 thun kat uk! and im kat jordan! so mmg nk g melawat dy kat uk! tggu k! waitt for me! kitowang juz mnyembang n berborak,mngumpat..kih2..bergosip di fb(muka buku)kih2! ym n ber skype jer...apa2 pon semoga sihat2 selalu ye..dun tension2 k..kiki..t u datang melawat i k kat jordan..hihi..i luv u ketat2 atika! dy ada nm mnje gak tao! nm mnje dy tik-tik! kih2! sweet kan(nm tu sy yg bgik tao!) smpai skunk melekat k cm gula getah!

Yeaahh! saya Mengaku yang saya ni mata guni beras! Sering TERtype Earth Our!

Guni Beras? Earth Hour? weeeee~~ Yeah! AHAHAHA saya ni mmg ajaib! miracle lorh katekan (Haip! liyana jgn berlagak!) bukan setakat tutp lampu jer..sekali mata tertutup! tmabh2 lagi tyme jadi ulat buku! Oh xpayah la sahabat2 puji saya lebih2 ye, i ni pemalu oarannye, miow miow cat (ah, sudah, iman! muka ada nur itu orang liyana ni!) Seperti yang dijanjikan, nah! pos besday mo Mom! my mami, my ummi,my ibu,my mak..(bnyak versi lorh!) :B Adik saya cakap yg saya ni gila camera! uhuk2..(biasa lorh,setiap detik tu kn berhrga) terima kasih la wahai adikku yg mngatakan saya ini gila camera tahap Bingo! ^______^

Taraaaaaaa! ni la kek my mom! cntekkk kan (cm anak dy yang ayu ni!) Haip! liyana jgn perasan sgt lorh!

Ahaaaaaa! ni laaa my gula aty, my jantung, my life..my CPR! penting sangat dalam hidup saya..sayang sangat2!

Taraaa! ni kek ke-2..(bnyk kan kek my mom) kih2..macam2 bntu ada, bntuk love la, bntu petak la...xper thun depan lak wat bntuk bulat,bujur,segitiga ker, ..(haip! liyana jgn membebel!) ok,ok sambung...

Ermmmm..Maaf la yee..xbnyak pon picher..sbb ni pon picher amik dekat my lovely kakak..camera saya yang canggih sgt tu! (sambil letax tgn ats bahu) rosakkk! ehem2..9kena bodek my dedi ni..nk yg new!) ahaks! (dasar anak manje kan liyana nih..) :B

P/S : xper2...next pos liya kasi penuh 1 album k..tggu yeee...(t ada la present lao sggup tggu entry lia yg terbaru!)  

Tamat sudahh kisah pada malam ini..indah an hidup ini disayangi dan menyayangi?? :P dy starttt dahhh jiwang dy malam2 buta cm nih~  (liyana stop jiwang!) ok..ok..bye..bye! Assalamualaikum semua sahabat-sahbat saya!

BIODATA

Assalamualaikum ya sahabati..so boring malam ni,dengan keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan saya tuk menjadi ulat buku ..uhuk2..selesama yang menyerang hidung kuyang comel ini..(perasan kan saya)! Ahaaa! nah,khas tuk sahabat saya yang tercinta yang NAK mengetahui dgn lebh lnjut mengenai diri saya ni..tapa yang dah tahu tu buat2 la tak tahu ye..bole? HAHAHA :P

Zaman kecik-kecik dulu,(alah zaman hingus meleleh,zaman comel2 lote), kita ada main biodata-biodata kan? nanti beli buku kecik (alah buku 555 pon xpe) yang ada corak love love,coraka mickye mouse ke,helo kitty ke,corak bunga-bunga ker, pass tu g sekolah jer pass kat budak2 pompuan dalam klas(lau pass kat budak lelaki t kena ejek :P) malu laa(saya ni kan pemalu orgnye ) Ahaks! kita pon suh la tulis nm,umur,mknn kegemaran ,hobi,dll lagi.

Ehehehe, tapi sampai sekarang pon still lagi saya suh diowang tulis biodata atas kertas( tradisional k cara ni!) hehehe..memori ni! lagi syahdu gituh, lagi bermakna :'(  lao komputer kang ,datang 1virus cacing ke,virus lalat ke hilang semua! kalau dalam buku bole simpan,photostat banyak-banyak,kalau satu hilang ada lagi. hahaha mepek jer! ok ok sambung dengan this is nur liyana's biodata, tapi xde la ada alamat pelbagai,nanti ramai datang masuk meminang T_T  HAHAHAAHA CHUP! DIAM LIYANA!

Nama : Nur Liyana Binti Hj Osman

Nama Panggilan: Liyana, lia, K.ya, lily

Tarikh harijadi : 28 Okt 1989

Tempat Lahir : Bagan Serai, Perak

Hobi : melayari internet, suke bc novel (antu novel!) menanam pokok bunge (mean berkebun daa) luangkan masa bersama kuarga,suka amik picher2, luangkan masa dgn kawan-kawan,berjalan-jalan,suka makan-makan,tgok drama korea!(love it!) huahua :B  banyak rupanya hobi saya ni!

Cita-cita : pensyarah, pakar motivasi,cikgu, APA SEBENARNYA CITA-CITA SAYA NI..t_t konfius la.

Makanan kegemaran : masakan ummi saya laa (yummy!) semua saya makan. MOSTLY!

Minuman kegemaran : semua minum..hehehe..(senang kan nk jaga saya ni) :B

Warna kegemaran : Hitam, putih,biru,hijau,pink ,purple,oren,torqoise

Sekolah Tadika : Pasti AL-Ummah

Sekolah Rendah : Sekolah rendah Agama Al-Ridwaniah

Sekolah Menengah : Sekolah Menengah Kebangsaan Abu Bakar Al-Baqir

Universiti : Universiti Mutah Of Jordan

Perkembangan Hidup :Jadi pelajar,mahasiswa u yang mengambil jurusan agama dalam kos Usuluddin di Fakulti Syariah di jordan. InsyaALLAH berada di Jordan selama 2 tahun Amin! <3

Alhamdulillah, Fuhh! cukup formal ye liayana. Hmmm, ok la tu kan, pengetahuan khas mengenai diri saya ?? :P  Selamat mengorat! kih2x (mksd disini,selamat berkenalan ye!) heheheheh :B 

P/S : kejap lagi nk sambung tgok mivie wit kawan2 saya ..(sediakan tisu!)

Sunday, 19 February 2012

Pembukaan Az-zukhruf Blog.


Assalamualaikum.. Alhamdulillah, terhasilnya Az-zukhruf Blog untuk menulis dan menceritakan pengalaman di bumi Jordan, Perjalanan saat dan ketikanya menimba ilmu di sini, serta kehidupan yang mencabar di tempat perantauan.. Syukur, atas segala kurniaan dan peluang yang diberikan dalam berkongsi hidup dan aliran pencarian ilmu di negara Islam ini.. Insyaallah, berkongsi sekadar yang mampu. Semoga diberi umur yang panjang dan masa yang lapang dalam berkongsi segalanya di AZ-ZUKHRUF BLOG..

Wassalam..